Bemutatkozás

Ezt a „szakmai” bemutatkozást a Politechnikum honlapjáról másoltam ide:


1964-ben születtem. A Bolyai János Híradástechnikai Szakközépiskola elektroműszerész szakán érettségiztem 1984-ben. Ebben az évben kezdtem meg tanulmányaimat a Zsámbéki Tanítóképző Főiskola speciális tagozatán. A főiskola mellett fényképészetet és Bicskei Gábor magántanítványaként színházi rendezést tanultam. A főiskola alatt két évig általános iskolában tanítottam technikát és fizikát. Friss diplomával a Radnóti Miklós Színházba szegődtem világosítónak, ahol két évadot töltöttem. Ezt ismét pedagógusi munka követte: kollégiumi nevelőtanár lettem egy középiskolai fiúkollégiumban. Az ottani igazgatóhelyettes kérésére elvállaltam a battonyai SOS Gyermekfalu faluvezető-helyettesi állását, de sajnos egy évnél tovább nem bírtam távol megszokott környezetemtől. Ismerőseim tanácsát kérve kerültem a Politechnikumba 1992-ben.

Tizenkét évig gyarapítottam és működtettem az iskola könyvtárát. Több éve szerkesztem és tördelem az iskola nyomtatott kiadványait és az iskola honlapját. Ittlétem 10. évében kezdtem tanítani saját tematikám alapján a dráma és 2006-tól a beszédművelés tantárgyakat. 2004-től 2011-ig a GamMa osztály osztályfőnökeként újabb területen próbálhattam ki magam: egy osztálynyi diák vált a mindennapjaim részévé. Most Szász Katával a Maszk osztályt életét terelgetem.

Legbüszkébb érzéssel a 2012-ben 20 esztendős Másik Színház munkája és eredménye tölt el, az a több mint 50 előadás, amit kicsik és nagyok, tanárok és diákok, kezdők és végzettek, „polisok” és „külsősök” együtt hoztak létre.

A színházon kívül a napi kerékpározás és a klasszikus zene rendszeres hallgatása és gyűjtése jelent még örömöt. Hiszek a házasságban, és büszke örömmel gyakorlom. Nem szeretek futni és elkésni, nem szeretem a mozit, a tréningeket, a minőségbiztosítást és a karfiolt.